Wat bieden wij aan

Bijles Zoetermeer

Adres/Contact

 

Louis Armstrongrode 43

2717 CJ Zoetermeer

E-mail: info@bijleszoetermeer.nl

Telefoon: 06-220.840.23

 

Contact maandag t/m donderdag

 

KvK nummer: 5446252

Grevelingenhout 127

4311 NL Bruinisse

Bijles Zoetermeer is onderdeel van Bijles Maatwerk

Laatste nieuws

 

  • Er zijn nog plekken vrij voor bijlessen

 

  • De leerlingen die het afgelopen jaar bijles hebben gevolgd waren zeer tevreden.

Copyright @ Bijleszoetermeer.nl 2012 All Rights Reserved

Bijles/studiebegeleiding

 

Bijles ga je volgen omdat je per se iets wil bereiken: eindelijk voldoendes halen, overgaan, je diploma halen of hogere cijfers halen.

Je wilt er natuurlijk zeker van zijn dat je hierbij de beste begeleiding krijgt. Bij ons krijg je begeleiding die helemaal op jou is toegesneden. Er wordt van te voren vastgesteld wat precies jouw leerbehoeften zijn, in de bijles kijken we (samen met de leerling) hoe we dit het beste kunnen aanpakken.

Het kan zijn dat de stof op een andere manier aan je moet worden uitgelegd. Of je moet het leren voor een proefwerk anders aanpakken dan je gewend bent waardoor je het beter kunt onthouden of de gestelde vragen beter kunt beantwoorden. Misschien moet je snel achterstanden inhalen, ook daar kunnen we mee aan de slag. Er wordt in de bijlessen constant een vinger aan de pols gehouden of de bijlessen het gewenste effect hebben.

Het werkt het beste wanneer de vakdocent op school bij jouw leerplan wordt betrokken. Wanneer je dat niet wilt, dan doen we dat niet. 

Naast de uitleg over de leerstof is er in de bijles ruimte voor vragen, het behandelen en evt. maken van het huiswerk en het doen van extra oefeningen om de stof eigen te maken. Als je niet goed weet hoe je moet studeren en plannen dan gaan we samen kijken wat voor jou de beste manier is en ga je daarmee aan de slag. Ik help je net zo lang tot je het helemaal onder de knie hebt. 

Van elke bijles wordt een verslag gemaakt waarin je kunt teruglezen wat we in de bijles hebben gedaan, wat de vorderingen zijn en waarmee je zelf aan de slag moet tot de volgende bijles. Dit krijgen jij en je ouders per e-mail toegestuurd. Hierdoor kunnen je ouders ook goed volgen hoe het gaat. 

Mocht ik er van overtuigd zijn dat je de bijlessen niet meer nodig hebt, dan zal ik dat z.s.m. aangeven. Mocht je zelf het idee hebben dat je zonder bijles kunt, dan moet je dat natuurlijk ook aangeven. Het kan alleen maar toegejuicht worden als je het weer zelf kunt. Uiteraard zullen we in de bijles wel vaker bespreken hoe het gaat. Er is tussendoor altijd contact mogelijk via de e-mail maar het mag ook telefonisch.

 

Bijspijkercursus

 

Wat is het verschil met gewone bijles?

Heb je (basis)stof gemist, wordt er een hoofdstuk behandeld waar je echt niets van begrijpt of heb je een achterstand opgelopen door bv ziekte of een andere reden waardoor je een vak niet goed kan volgen of slechte cijfers haalt voor je SO’s of proefwerken? Dan is er de mogelijkheid voor een korte periode bijlessen te volgen totdat je weer bij bent.  

Ik leg de stof aan je uit, we zullen bijbehorende opgaven maken en je eventueel overhoren. Door het maken van de opgaven na de uitleg kan ik meekijken of het begrip er echt is en zo nodig nog extra uitleg geven. Na iedere bijles zal er een verslagje geschreven worden welke vorderingen er zijn gemaakt en wat er is behandeld. Aan het einde van de periode evalueren we even samen of we klaar zijn of dat er toch nog wat lessen nodig zijn. 

 

Bijles in de zomervakantie

 

Goed voorbereid het volgende schooljaar in. 

Bij Bijles Zoetermeer is er de mogelijkheid om ook in de zomervakantie bijles te krijgen. Meestal is dit niet nodig en kan je van je welverdiende vakantie genieten.

Het kan dat je in een bepaald vak niet zo goed bent en als voorbereiding op het volgende schooljaar de oude stof wilt herhalen zodat je alles goed begrijpt voordat je weer nieuwe stof krijgt aangereikt. Wanneer je na de schoolvakantie op school een niveau hoger mag starten kan het ook verstandig zijn hier wat extra les in te krijgen. Misschien kun je/mag je het volgende schooljaar een extra vak volgen, een vak dat toch wel erg handig zou zijn voor je vervolgopleiding.  Ook dan kan het nodig zijn dat je voor 1 of meerdere vakken misschien wel even bijles nodig hebt om goed te kunnen starten het volgende schooljaar.  

Vraag naar de mogelijkheden, dit kan via de mail of telefonisch.