Wat bieden wij aan

Bijles Zoetermeer

Bijles/studiebegeleiding


 

Wat kun je verwachten?


Bijles ga je volgen omdat je per se iets wil bereiken: eindelijk voldoendes halen, overgaan, je diploma halen of hogere cijfers halen.


Je stopt er zelf energie in en je ouders moeten ervoor betalen. Daarom willen jij en je ouders er zeker van zijn dat je de beste begeleiding krijgt. Bij voorkeur begeleiding die helemaal op jou is toegesneden. Bij het kennismakingsgesprek (onderdeel van de 1e bijles) wordt er vastgesteld wat precies jouw leerbehoeften zijn en welke aanpak het beste bij jou past, dit laatste komt ook naar voren in de 1e bijles en wordt zo nodig op een later moment aangepast.


Het kan zijn dat bepaalde stof op een andere manier aan je moet worden uitgelegd. Of je moet net die manier van studeren vinden die bij je past. Misschien moet je snel achterstanden inhalen. Het kan ook voorkomen dat we samen moeten ontdekken hoe het komt dat je schoolprestaties onvoldoende zijn. Wat het ook is, er wordt in de eerste bijles goed afgesproken waar de komende periode de nadruk op gelegd zal worden en waarmee we aan de slag gaan. Er wordt hierbij wel een vinger aan de pols gehouden in de komende bijlessen of dit verandert.


Het werkt het beste wanneer de vakdocent op school bij jouw leerplan wordt betrokken. Wanneer je dat niet wilt, dan doen we dat niet. 


Naast de uitleg over de leerstof is er in de bijles ruimte voor vragen, het behandelen en evt. maken van het huiswerk en het doen van extra oefeningen om de stof eigen te maken. Als je niet goed weet hoe je moet studeren en plannen dan gaan we samen kijken wat voor jou de beste manier is en ga je daarmee aan de slag. Ik help je net zo lang tot je het helemaal onder de knie hebt. 


Van elke bijles wordt een verslag gemaakt. Dat is geen verplicht nummer maar een echt verslag waarin staat wat we in de bijles hebben gedaan, wat de vorderingen zijn en waarmee je zelf aan de slag moet tot de volgende bijles. Dit krijgen jij en je ouders per e-mail toegestuurd. Hierdoor kunnen je ouders ook goed volgen hoe het gaat. 


Mocht ik er van overtuigd zijn dat je de bijlessen niet meer nodig hebt, dan zal ik dat z.s.m. aangeven. Mocht je zelf het idee hebben dat je zonder bijles kunt, dan moet je dat natuurlijk ook aangeven. Het kan alleen maar toegejuicht worden als je het weer zelf kunt. Uiteraard zullen we in de bijles iedere keer bespreken hoe het gaat. Er is tussendoor altijd contact mogelijk via de e-mail maar het mag ook telefonisch.


 

Bijspijkercursus


 

Wat is het verschil met gewone bijles?


Heb je (basis)stof gemist, wordt er een hoofdstuk behandeld waar je echt niets van begrijpt of heb je een achterstand opgelopen door bv ziekte of een andere reden waardoor je een vak niet goed kan volgen of slechte cijfers haalt voor je SO’s of proefwerken? Dan is er de mogelijkheid voor een korte periode bijlessen te volgen totdat je weer bij bent.  


In het kennismakingsgesprek (onderdeel van de 1e les) zullen we afspraken maken hoe we de stof gaan oppakken. Ik leg de stof aan je uit, we zullen bijbehorende opgaven maken en je eventueel overhoren. Door het maken van de opgaven na de uitleg kan ik meekijken of het begrip er echt is en zo nodig nog extra uitleg geven. Na iedere bijles zal er een verslagje geschreven worden welke vorderingen er zijn gemaakt en wat er is behandeld. Aan het einde van de periode evalueren we even samen of we klaar zijn of dat er toch nog wat lessen nodig zijn. 


Het zou natuurlijk kunnen dat we er gaandeweg achterkomen dat de achterstand groter is dan in eerste instantie gedacht. Zodra we dat merken, zullen we dit bespreken en kunnen we, indien gewenst, extra afspraken inplannen. 


Mochten we sneller klaar zijn met het behandelen van de stof dan in eerste instantie verwacht en gepland, sluiten we de periode gewoon eerder af. 


Voor de ouders: de resterende uren hoeven natuurlijk niet betaald te worden, de vooruit betaalde niet gevolgde bijlessen worden z.s.m. terugbetaald.


 

Bijles in de zomervakantie


 

Goed voorbereid het volgende schooljaar in. 


Bij Bijles Maatwerk is er de mogelijkheid om ook in de zomervakantie bijles te krijgen. Meestal is dit niet nodig en kan je van je welverdiende vakantie genieten. 


Maar wat als je ineens de mogelijkheid hebt na de schoolvakantie op school een niveau hoger te mogen starten. Dan kan het nodig zijn dat je voor 1 of meerdere vakken misschien wel even bijles nodig hebt om goed te kunnen starten het volgende schooljaar.  


Of misschien kun/mag je het volgende schooljaar een extra vak, dat toch wel erg handig zou zijn voor de vervolgopleiding, erbij doen.  


Het zou natuurlijk ook gewoon kunnen dat je in een bepaald vak niet zo goed bent en als voorbereiding op het volgende schooljaar de oude stof wilt herhalen zodat je alles goed begrijpt voordat je weer nieuwe stof krijgt aangereikt. 


Vraag naar de mogelijkheden, dit kan via de mail of telefonisch.


Laatste nieuws


 

  • Er zijn nog plekken vrij voor bijlessen

 

  • Iedereen die bijles heeft gevolgd het afgelopen schooljaar is over!
  • De meesten hebbenhet jaar met goede cijfers afgesloten, gefeliciteerd!
  • Ook de eindexamenkandidaat is geslaagd, goed gewerkt!

Adres/Contact


 

Louis Armstrongrode 43


2717 CJ Zoetermeer


E-mail: info@bijleszoetermeer.nl


Telefoon: 06-220.840.23


 

Openingstijden: maandag t/m donderdag


 

KvK nummer: 5446252


Grevelingenhout 127


4311 NL Bruinisse


Bijles Zoetermeer is onderdeel van Bijles Maatwerk


Copyright @ Bijleszoetermeer.nl 2012 All Rights Reserved